top of page

Boeken

Een prettig naslagwerk na de lingerieworkshop of als u zelf u patronen voor lingerie en badkleding wilt tekenen is het boek: 'Maatwerk Lingerie & Badkleding' van Bella Hendriks. 

'Maatwerk Lingerie & Badkleding' (ISBN 978-90-811780-2-0) is te bestellen door EUR 71,30 (incl. verzendkosten) over te maken op rekeningnummer BE96 0689 0476 5305 t.n.v. J. C. Dorsman onder vermelding van 'Maatwerk'.

Bij het boek ontvangt u een Set Pasbeugels waarmee u direct aan de slag kunt bij het maatnemen en het tekenen.

Wanneer u tegelijk met uw betaling een e-mail stuurt met uw naam en adres , dan zorgen wij ervoor dat uw bestelling direct nadat de betaling bij ons binnen is, wordt opgestuurd.

Exclusief in België verkrijgbaar het boek 'Maatwerk Lingerie & badkleding' van Bella Hendriks!

Klik hier voor de inhoud.

Boek Maatwerk Lingerie & Badkleding van Bella Hendriks.Zelf patronen tekenen voor lingerie en badkleding.

€ 74,95


ISBN 978-90-811780-2-0

Voor het maken van Lingerie & Badkleding is een goed patroon onontbeerlijk. Het tekenen van patronen op de juiste maat is dan ook essentieel voor een goede start. In dit boek wordt een nieuwe methode beschreven voor het tekenen van basispatronen voor lingerie & badkleding. Daarbij wordt niet uitgegaan van een standaardpatroon, maar wordt een patroon getekend op de maten van het lichaam. Niet iedereen is immers gezegend met een ‘standaardfiguur’. Hoe nauwkeuriger de maat wordt genomen hoe beter het eindresultaat eruit zal komen te zien. Verder worden in dit boek de benodigde Materialen besproken en worden er tips en instructies gegeven voor het op stof leggen, knippen en naaien van de werkstukken. Het boek is zo opgezet dat er onder begeleiding van een lerares mee kan worden gewerkt. We hebben echter geprobeerd de inhoud zo helder en zo compleet mogelijk te maken, waardoor men het boek ook heel goed zelfstandig door kan werken. Naaiervaring op minimaal het coupeuse niveau is daarbij wel noodzakelijk. (186 pagina’s, harde kaft, inclusief Set Pasbeugels) 

Topcursus Onderwerpen

In de serie Topcursus Onderwerpen worden verschillende onderwerpen op het gebied van het zelf maken van lingerie en badkleding verder uitgediept.

De serie kan gezien worden als een aanvulling op het boek Maatwerk Lingerie & Badkleding, maar zijn ook heel goed zelfstandig te gebruiken.

Topcursus Onderwerpen deel 1, Heren Bodywear

Heren Bodywear behandelt het tekenen van patronen voor herenkleding, van rekbaar materiaal, die direct op het lichaam wordt gedragen. (60 pagina’s)  

Topcursus 1 Herenbody van Bella Hendriks

€ 24,00 (incl.verzendkosten)

ISBN 90-807153-5-2

Topcursus Onderwerpen deel 2, Grote Maten

Grote Maten behandelt lingerie en badkleding voor grote maten. Bijzonderheden bij het maatnemen en het tekenen van patronen voor beha , slip, boxer en een body. (68 pagina’s)

Topcursus 2 Grote maten van Bella Hendriks

€ 24,00 (incl.verzendkosten)

ISBN 90-807153-4-4

Topcursus Onderwerpen deel 5, Korsetten

Korsetten behandelt het maken van korsetten. Het tekenen van drie basispatronen en de verwerking van de basispatronen tot eigen modellen wordt uitgebreid beschreven. Het naaien van het korset en het gebruik van de speciale materialen komt in dit deel aan bod. (103 pagina’s)

Topcursus 5 Korstten van Bella Hendriks

€ 36,80 (incl.verzendkosten)

ISBN 90-807153-8-7

bottom of page